כשאנחנו רוצים להעביר מסר מסוים, עלינו לדעת כיצד לעשות אותו. כיצד אנחנו יכולים להעביר אותו באופן כזה שכל האנשים אליהם אנחנו מכוונים את המסר, ידעו מה אנחנו רוצים לומר וכיצד עליהם לקבל אותו.
אחת כמה וכמה, זה נכון כשמדובר בנושא של סרטי הדרכה. בין אם מדובר בסרטים שמופצים לכלל האוכלוסייה, ובין אם מדובר בסרטים שאנחנו רוצים להפיץ בקרב קבוצות ספציפיות באוכלוסייה, למשל תלמידים, עובדים, חיילים או גורמים אחרים. המטרה שלנו צריכה להיות, כיצד אנחנו יכולים להעביר את המסר על הצד הטוב ביותר, כך הם ידעו מה עליהם לעשות.
סרט הדרכה הוא כלי מאוד נוח להעביר מידע כיצד לבצע פעולות שונות בעולם מעשי. כך אנחנו יכולים להשתמש גם בהוראות ויזואליות וגם בהוראות קוליות. זאת להבדיל, נניח, ממדריכים כתובים אשר מאפשרים אולי לפרט יותר, אך לא מאפשרים לנו להראות מה וכיצד לעשות.
כיצד אנחנו יכולים לעשות סרטי הדרכה בצורה נכונה
ראשית, אנחנו צריכים לדעת מי קהל היעד שלנו ומה הוא מצפה לקבל מאיתנו. זה חשוב, מאחר ואם אנחנו פונים לילדים או בני נוער, זה שונה מאשר הדרך בה נפנה למבוגרים, נניח.
שנית, אנחנו צריכים שהסרט יזרום, יהיה נעים לצפות בו. סרטים עם יותר מידע, סרטים טכניים, עלולים להיות לא נוחים לצפייה והצופים עלולים לאבד עניין. לכן חשוב להכניס אלמנטים של הומור, אנימציה, דברים שיהיה כיף לצפות בהם. חשוב גם שלא יהיה ארוך מדי ואפשר אפילו לייצר הפסקות יזומות של כמה דקות בין חלק לחלק, ראו דוגמאות באתר וידאו גורו.
שלישית, הסרט חייב להיות עשוי בצורה ברורה, עם תסריט מובן, מסודר, בשפה ברורה ורהוטה, הצילומים חייבים להיות איכותיים. מדובר בסרט לכל דבר, גם אם הוא מיועד לקהל מצומצם.