איך יודעים אם חסמו אותי בפייסבוק?
בעידן שבו אנחנו מוקפים בטכנולוגיה ובמדיה חברתית, זה די מצחיק כמה אנחנו משקיעים בשאלות פשוטות, כמו "האם הם חסמו אותי בפייסבוק?". אז אם חשבתם שזה קל, תחשבו שוב! בעבודת מחקר יסודית, ניסיתי לפצח את הסוד מאחורי החסימות, ואני כאן לשתף אתכם בכמה אינדיקציות שיעזרו לכם לדעת אם אתם בתפריט של "לא לרצות אותי".
מה הסימנים שמראים שעשויים להיות בעיות?
בואו נודה באמת, יש רעש גדול כשתופסים אותנו בבעיה עם מישהו ברשת. לפעמים זה קורה בגלל שציינו במפורש שאנחנו חושבים שהחמין של סבתא לא טוב, לפעמים רק כי הוא/היא לא מרגישים כמו לשמוע את דעתנו. כך או כך, יש סימנים שיכולים להעיד על חסימה, והנה כמה מהם:
- לא רואים את הפרופיל! יש מישהו שאתם בדרך כלל רואים בפיד, אבל איכשהו הוא נעלם? זה יכול להיות סימן.
- הודעות שלא נקראות – אם ניסיתם לשלוח הודעה ולא קיבלתם תשובה, או שראיתם את "שני פסים אפורים" אבל לא שלושת הפסים הכחולים, זה יכול לעניין אתכם.
- הם לא מופיעים ב"מי ראה את הפוסט שלי" – אם הפוסט שלכם לא מזכה אותם בלייקים או תגובות, זה נתון שיכול לשבור לב.
- חסרים מחברים ברשימה – אם חברים משותפים מתעלמים או מתקלים באור אדום כששואלים עליהם, אולי כדאי לשקול מחדש את מערכת היחסים.
אז איך באמת יודעים?
עכשיו, בואו נרד לעומק ונראה מה אפשר לעשות כדי לדעת בביטחון אם חסמו אתכם. כמובן שאף אחד לא רוצה לעבור על כל שלב כמו בלש פרטי, אבל לפעמים צריך להיות חרוש כדי לקבל תשובות.
שיטה 1: חיפוש פשוט
מה שלומכם עם חיפוש? פשוט היכנסו לשורת החיפוש בפייסבוק וכתבו את השם שלהם. אם אתם רואים את פרופילם אבל לא יכולים לגשת אליו – אתם עלולים להיות נחסמים. ברקע נשמעת מוסיקה דרמטית, נכון?
שיטה 2: לבדוק בלינקים ישנים
פייסבוק אוהב לשמור היסטוריה של הכל. חפשו בלינק או בפוסט ישן שבהם הם היו אמורים להיות. אם הלינק מוביל לדף לא קיים או לא מזוהה, זה בהחלט מרמז על חסימה.
שיטה 3: שאלו חבר משותף
אם יש לכם חברים משותפים, ששאלו מהם לא יזיקו. "אמרתי שסבתא שלהם לא יודעת לבשל", אולי בלב לא לגמרי יציב, אבל זה יכול לעזור.
שאלות נפוצות: מה לעשות אם חסמו אותי?
מה לעשות אם אני מגלה שחסמו אותי?
קבלו את זה כמו שמקבלים אבעבועות רוח – זה לא נעים, אבל זה יעבור. אפשר לנסות ולדבר עם האנשים בצורה רגועה, אבל אם הם חסמו אתכם, ייתכן שזה לא יועיל.
האם אני יכול לדעת מי חסם אותי?
לא ממש. פייסבוק לא שולחת הודעות על כך, אז תצטרכו לזהות את הסימנים בעצמכם.
מתי כדאי לשאול אנשים אחרים אם הם בחסימה?
אם אתם מאוד מתוסכלים ומרגישים שזה משפיע עליכם, אפשר לעשות שיחה בקטנה עם חברים משותפים.
האם חסימה אומרת שאני לא יכול לראות את הפוסטים שלהם?
כן, בהחלט! אם מישהו חסם אתכם, אתם לא תוכלו לראות את הפוסטים שלהם, את התמונות או את כל ה"מחקרים" שאתם עושים עליהם.
האם אני יכול לשלוח להם בקשת חברות נוספת אחרי החסימה?
לא, זה לא הוגן. אם חסמו אתכם, צריך לכבד את זה. לחזור עליו זה כמו לנסות לשים את השיניים שלך מחדש על ידי חזרה לממתק!
סיכום: האם זה שווה את הדאגות?
בשורה התחתונה, חסימה בפייסבוק עשויה להיות סיבה לדאגה, אבל כמו כל דבר, זה מה שזה. כולנו נותנים חשיבות רבה למה שמתרחש ברשת, אבל לעיתים קל מאוד לשחרר את ההגנות שלנו ולהקדיש זמן לדברים החשובים באמת. אז אם תחושו שאתם בסוג של חקירה רגשית דרך פייסבוק, תעצרו, קחו נשימה וחשבו – האם זה שווה את כולם?
ובשורה התחתונה – לפעמים כדאי לעזוב את המסך ולצאת לעולם האמיתי! כי אם משהו שם חסם אתכם, אולי הגיע הזמן לחפש חברים חדשים, ואתם לא רוצים שיגידו לכם שהאהבה לא חסומה!