האינטרנט מאפשר ללקוחות לספר על החוויה ועל השירות שהם קבלו. וכך לספק מידע חשוב ללקוחות הבאים שיתלבטו מה לקנות, איזה נותן שירות להזמין וכן הלאה. אבל בבואנו לכתוב ביקורת באינטרנט עלינו להיות זהירים מאוד. אם מדובר על ביקורת חיובית – מה טוב וגם נעים. אף בעל עסק לא יתנגד לקבל ביקורת מחמיאה ומשוב חיובי על השירות שהוא סיפק. אבל מה עושים כאשר קבלנו שירות לקוי? מה עושים אם המוצר שרכשנו הינו באיכות ירודה? האם מותר לנו לכתוב את הביקורת הזו, כדי להעביר את המידע הנחוץ הזה למשתמשים אחרים שיחפשו מידע כזה למטרות מעשיות? כאן ניתן לקרוא על הנושא בהרחבה.
תביעות בגין ביקורת שלילית
המציאות מלמדת כי היו מקרים בהם בעלי עסקים תבעו את הלקוחות שלהם בגין ביקורת שלילית שהם רשמו באינטרנט. אמנם במקרים מסוים התביעה נדחית והיא מוגדרת כתביעת השתקה. כזו שנועדה לסתום את הפה של הלקוח המתלונן והלא מרוצה. אבל במקרים אחרים לקוחות שכתבו ביקורות שליליות מצאו את עצמם ניזוקים. כך שאכן לא פשוט כל כך לכתוב ביקורת שלילית באינטרנט. הדבר עלול לעורר את חמתם של בעלי העסק. והם בהחלט עלולים לעשות משהו בעניין.
לכתוב עובדות מדויקות ומגובות
אז האם באמת לא נוכל לרשום את הביקורת הכנה שלנו? האם נגזר עלינו להחמיא ולהודות כאשר השירות טוב, ולסתום את הפה כאשר השירות לקוי או במידה והמוצר גרוע? זהו שלא. ניתן לכתוב על פי חוק איסור לשון הרע ביקורת שלילית באינטרנט. אבל זאת בזהירות רבה ובשימת לב. כי כל מילה חייבת להיות מדודה, וכל ביטוי חייב להיות מדויק. אסור להגזים ואין להוסיף תיאורים להוספת נפח. כי כל מה שלא מדויק במאת האחוזים עלול להוות עילה לתביעה עליכם.
עורך דין לייצוג מוצלח
בין אם אתם מצד הלקוחות שניזוקו, והוגשה נגדכם תביעה בגין כתיבת ביקורת, ובין אם אתם בעלי עסק שמגלים ביקורת שלילית שמוציאה עליכם דיבה, תוכלו להיעזר בעורך דין מומחה בתחום. הוא יוכל לייצג אתכם נאמנה ולדאוג לטובתכם.