מימוש זכויות נפגעי תאונות דרכים

נפגעי תאונות דרכים מוצפים במספר חששות מעשיים ורגשיים באופן מיידי – אין זה פלא שכאשר תאונה מתרחשת, עלולים לשכוח את הדברים שצריך לעשות. להלן הרשימה – לגזור ולשמור.

קבל שמות ומידע ליצירת קשר

החלף שמות מלאים ופרטי התקשרות (מספר טלפון, כתובות מייל) עם כל המעורבים בתאונה. זה כולל נוסעים ועדים, כמו גם כל שאר הנהגים.

ודא שאתה מקבל מידע ביטוחי ומספרי לוחיות רישוי עבור כל רכב המעורב בתאונה. מידע זה חיוני במקרה שתגיש תביעה בגין נזקי גוף נגד נהג רשלן.

צלם תמונות של זירת התאונה

צלם תמונות של זירת ההתרסקות ונזק לרכב אם הפציעות שלך יאפשרו. צלם תמונות של כל סכנות בדרכים ועדויות כגון סימני צמיגים, פסולת והריסות.

בחר מילים בזהירות

הרגשות מתגברים מיד לאחר תאונה. הימנע מלדבר על תקלה או אחריות עם נהגים או עדים אחרים. ביטויים כמו "הכל באשמתך" או "אני כל כך מצטער", עלולים לפגוע במקרה הפוטנציאלי שלך. כמו כן, נקוט משנה זהירות כאשר אתה מדבר עם מסתמי הביטוח על התאונה והפציעות שלך.

פנה אל עו"ד תאונות דרכים אשר יוכל לסייע לך ולהנחות אותך כיצד לנקוט ולנהל שיח בנושא התאונה.

דווח על התאונה לרשויות הנכונות

יש לדווח מיידית על כל תאונות לרשויות המקומיות. ייתכן שתידרש לנסוע למרכז דיווח התנגשות אם המשטרה תסרב להגיב לזירת התאונה. הם עשויים לדחות רק במקרים בהם אין נפגעים ונזקים מינימליים לרכוש. עליך לדווח למרכז בתוך 24 שעות מהאירוע.

רשום כמה שיותר פרטים על התאונה בזמן שהזיכרונות טריים. זה כולל:

  • כיצד אירעה התאונה
  • פעולות הנהג האחר
  • כל כאב שחווית מיד לאחר התאונה

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר.